Blogger Templates

♥wElCoMe To My MeLoDy♥

♥da presidentz of my heart♥

Friday, April 29, 2011

Please Don't Go-Bab 25

Ilya meregangkan pinggangnya yang mulai terasa sengal.Mata pun sudah terasa berpinar-pinar memandang lakaran pelan rumah Dato’ Zaidi.
Sejak dia bertunang dengan Izzul  beberapa bulan yang lalu,rezekinya datang mencurah-curah.Sampaikan kekadang dia terpaksa menyerah tugasnya kepada rakan setugasnya.Agaknya kalau sudah kahwin nanti lagi bertimbun rezekinya.Ilya senyum bahagia.

Sambil  dia merehat-rehatkan dirinya,sempat juga tangannya membuka google chrome.Benda pertama yang dia klik ialah Facebook.
Biasalah zaman sekarang,semuanya bergantung dengan Facebook.Ada yang mahu update kerja harian,ada yang ingin memjemput ke majlis perkahwianan,ada yang mahu berchating,ada yang ingin memcuci mata melihat pakaian-pakaian dari butik online dan malah ada jugak yang sesuka hati aja mengutuk orang lain menggunakan Facebook.Bak kata Astro,macam-macam adalah.

Salam,dear..jom keluar lunch.Lapar la.

Belum sempat laptop ini panas,Izzul sudah pun memunculkan diri di ruangan chating facebook.Ilya hanya tersenyum.

Waalaikumusalam.Tak pergi kerja ke?ker curi tulang?

Mana ada Izz m.c la.

Nape????????

Wah..risau jugak erk..hehehe

Errr..mana ada..tanye jer la…

Alololo..xnak mengaku pulak…^_^

Huhu..nape??cakap la…

Ilya sudah rasa tebal muka.Tapi dia gagahkan jugak untuk bertanya.Yelah,tunang mana yang tak risau kalau tetiba saja tunangannya mengambil cuti.Padahal Ilya tahu,Izzul bukan jenis doktor yang selalu mengabaikan tugasnya tanpa sebab.

Semalam deman.Dapat m.c 2 hari.Tapi hari nie dah rasa ok ckit.

Ilya mulai rasa serba salah.Sepatutnya dia kena lebih peka dengan dengan keadaan Izzul.

Err..apasal x cakap dengan orang??

Orang mane??heee

Serius la cikit..Ilya risau nie..:-(

Heee..sejuk hati dgr Ilya ckap mcm 2..dun worry dear..I’m ok…jom la keluar lunch.Lapar nie,dari semalam tak makan…

What!!!!!Apasal tak makan??Iskk..Izz nie mmg suka buat orang risau la.

Heheh..xde selara la dear.Mana pernah org deman selera macam king kong.

Ilya ketawa.King kong pula yang kena fitnah.

Tapikan before nak makan ubat kenalah makan dulu.

Izz makan roti jer.Tu pun xabis.

‘Alahai kesiannya buah hati aku nie’bisik Ilya kesal.Macam tak cukup kasih-sayang pula gaya Izzul.

Nape  x makan bubur??

Xde orang buatkan L

Semakin bertambah kasihan dengan Izzul.Kalau dia tahu Izzul sakit,mesti dia akan buatkan bubur  special buat kekasih hatinya itu

‘Alahai sorry dear.Ilya xtahu Izz demam.’bisiknya lagi.

Itulah.Klu duduk dengan mama Izz kan senang.Ada jugak orang nak jagakan.

Nak Ilya yang jagakan… ^_^

Eeee…mengada

Hehehe…

Jomlah..kata nak gi makan.Izz siap-siap lagi 30 minit Ilya sampai.

Sampai mana??

Aduhai darling.Sampai depan rumah Izz la….

Darling??heee.

Muka Ilya sudah merah padam.Nasiblah Izzul tak ada didepan dia sekarang.Kalau tak mahunya dia menyorok dalam plastik hitam.

Eeei..cepat la siap kata lapar sangat.

Ayat mengcover oleh Ilya.

Xpe.Ilya tunggu aja kat office.nanti Izz gi ambik kat situ.

Mana boleh.Izz kan xsihat.Tunggu aja kat rumah

Xnak la.Tak gentleman la gitu.

Xde maknanya nak gentleman waktu sakit.

Dah sihat la.

Xde-xde.Jap gi Ilya sampai.Ilya dah sampai kat kereta dah nie.

Tipulah..takkan dari tadi chatting sambil berjalan ke kereta kot.

Ilya terdiam.Nampaknya dia kena belajar cara-cara tipu sunat yang betul.

Errr…

Ok..Izz gi ambik Ilya.

Izz!!!

Ilya!!!

Ok fine.Ilya tunggu kat office.

Haa..macam 2 la.Good girl ^_^

Mengada-ngada.BTW drive carefully k.

Yes madam.

Orang nak offline nie.

Orang mana??

Izz!!!

Ilya!!!

Eee..tension.

Hahah..ok-ok.U can offline now dear.

^_^

Owh baru nak buat muka comel ye.

Ilya hanya tersenyum.Ayat terakhir Izzul tak dibalasnya.Kalau balas karang,maknanya mereka berdua bukan keluar lunch tapi keluar dinner.




 p/s:entry after exam final n before g fieldwork.
Jangan lupa komen n like kat atas 2(bawah title) ye

4 comments:

OkiE a.k.a WitcH said...

ada pun..hehe sweet aja diorng tu. walapun chat dekat FB ja, terasa juga ke-romantik-an diorang tu..hehe

amira aihara said...

hehehe..tq dear...tp rse kekok plak nak wat enovel bla dah lme stop nie...

fallenmoon said...

Alololo...sweetnya! Suka!

cik n.haliban said...

awww~~~
sweet gitu....

♥KliK2♥

♥SAPE YG DAH KLIK BGTAU ye♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥Search This Blog♥