Blogger Templates

♥wElCoMe To My MeLoDy♥

♥da presidentz of my heart♥

Friday, March 18, 2011

You're My Lollipop-Bab 3





Selepas beberapa tahun berada di bumi UK,aku,Aiman dan Carl selamat kembali ke Malaysia.
Ceh baru aku nak bagitahu?Padahal dah hampir 6 bulan kami balik Malaysia.Sudah selamat bekerja dah pun dengan Uncle Chairil,papa Carl.
Dan paling mengejutkan aku,Aiman turut sama berkerja denganku di  Bliss corporation Sdn Bhd yg bernaung di bawah Syarikat Induk.

Carl pula mestilah bekerja di Syarikat induk iaitu Bliss Centre Corporation(Kuala Lumpur) Sdn Bhd.Anak bos la katakan.
Tapi dia selalu juga datang ke syarikat yang aku dan Aiman kerja. Mungkin sebab dua-dua syarikat ini terletak kurang 40 minit perjalanan.

Dan..jeng jeng..untuk pengatahuan semua,aku sudah pun selamat menjadi tunangan orang.Siapa agaknya ya?

Adakah Farouk,anak mak cik Bibah?TAK!!mustahil terjadi.Belajar pun dia tak habis lagi.Nanti karang orang kata aku sengaja cari tunang muda pulak.

Adakah Benji,kawan satu kelas masa di UK?Isk giler apa aku nak pilih diaBanyak lagi jejaka melayu yang ada.Sudahlah dia tu bukan islam pun.

Adakah Alif,jejaka yang agak handsome itu?Erm..mati hidup semula pun aku tak akan terima dia.Dasar playboy Malaya!

Adakah Carl Izzuddin?Erm ….ramai orang yang mengangguk-angguk nampaknya.Tapi minta maaflah.Dia bukan pilihanku.

Dan adakah Aiman Afiq?Yes..yes..I do.Erk..Qistina sila control keterujaan anda,please.

Ya,Aimanlah tunangan pujaan hati hamba.Aku tersenyum bahagia


********************************************************************************


"Apa yang tak kena dengan kau nie hah...!!!"Ternampak saja kelibat mamat poyo a.k.a  Carl Izzuddin di cafe berdekatan office aku,terus aku serang dia.


Nasib baik kat sini tak ada senapang patah,tak pun parang ke sabit ke,pendek kata benda yang boleh membunuhlah.Kalau ada memang dah putus kepala mamat ni aku cincang.


Aisehh..waktu ni e jugaklah tetiba aku teringatkan lollipop.Rasanya pagi nie aku tak merasa lollipop lagi nie..patutlah rasa something missing.


"Wait..wait..apa kena dengan kau nie...Tetiba aja marah?"Tanyanya perlahan seraya menarik kerusi di sebelahnya dan mengisyaratkan aku duduk.

Cehh..nak slow talk dengan akulah tu.Boleh jalan la.

"Apa yang kau dah bagitau Nina?"Aku tanya lagi.

Masih dengan intonasi not tertinggi.Ala-ala orang suprano yang menyanyi sampai keluar urat-urat tu.
Tak tahu jugak!Pergi tanya mr google.Aku tengah bengang nie,baik jangan tanya aku.

"Duduk la dulu bincang elok-elok.Aku tak pekak lagi nie?"Sesenang jer dia arahkan aku duduk,ingat aku takut?

Tapi akhirnya aku duduk juga.
Yelah,dalam aku marah-marah pun,aku taknak la pulak aku jadi glamour dekat kafe ni.
Sudah la dekat dengan office aku pulak tu.
Karang tak pasal-pasal keluar surat khabar esok "Anak pemilik syarikat Bliss Centre Corporation Sdn Bhd dihentam habisan oleh seorang daripada pekerja mereka yang agak cun."


Haaa..siapa yang susah?Mereka dan keluarga mereka jugak yang susah.Aku tak apa.


Ok berbalik kepada cerita asal.


Err..apa dia kata tadi ya?'aku tak pekak lagi nie?'Haaa mari sini aku nak pekakkan kau.


"Ok sekarang cuba cerita kat aku betul-betul,biar aku paham sikit benda yang buat kau marah-marah macam nie?period erk?"Cehh gaya dia tanya macam dia pakar kaunseling saja.


Siap tanya aku datang bulan ke tak.

Huh lelaki memang,kalau perempuan bad mood jer dikatakan period.
kalau lelaki pula yang bad mood,period juga ke?


Aku cuba tenangkan diri.
Nak marah lebih-lebih,kesian pulak.Diakan kawan baik aku dan Aiman dari univesiti lagi.


"Aku dengar Nina cerita pasal Aiman dekat office tadi.Lepas tu dia ada sebut nama kau.Mesti kau yang sebarkan dekat minah becok tu kan?"aku serkap jarang.


Alah ada aku kesah,aku serkap jarang ke serkap rapat ke yang pasti cerita tu aku dengar dengan telinga aku sendiri.


Mula-mula memang la aku sakit hati dengan Aiman,tunangku awal dan akhir.
Tapi bila aku fikir masak-masak dan terlebih hangus dah pun,takkanlah Aiman sanggup menduakan aku. Nonsense.


"Pasal apa?"Carl bertanya tak faham.Mari sini aku nak fahamkan.


"Kau ada kata yang kau ternampak Aiman masuk hotel dengan seorang perempuankan?"perlahan aku bertanya.Takut-takut pelanggan dekat cafe ini ada yang menadah telingga.
Biasalah manusiakan suka jaga tepi kain orang.


Carl terkedu.'Takkan dia dah tahu?'dia bertanya dalam hati.


Mulanya Carl tak mahu gadis di sebelahnya ini tahu semua perkara tentang Aiman.Bukan apa,dia cuma takut Qistina kecil hati.Tapi nampaknya Qistina bukan kecil hati tapi besar hati memarahinya di khalayak ramai begini.


"Ok fine.Memang aku nampak dia masa tu.Tapi aku tak sure sangat.Biasalah matakan kadang-kadang menipu."Carl cuba untuk tidak merenggangkan hubungan Aiman dan Qistina.

Walaupun hatinya sengsara tapi dia tak kesah asalkan mereka dua bahagia.Bagi Carl selagi Aiman tak mengaku bersalah dan tak tertangkap kesalahannya,dia akan membiarkan Qistina terus disamping lelaki itu.Tapi andai kata Aiman benar-benar berlaku curang dia tak akan teragak-agak untuk memisahkan mereka berdua.Itu janjinya!


"Haaa..tahu pun kau yang mata selalu menipu..."


"KADANG-KADANG,BUKAN SELALU."Carl membetulkan ayat aku.Aku mencebikkan bibir.


"Alah tak kesah la..tapi sekarang aku nak tahu apa motif kau sebarkan hal nie?"Tajam aku pandang mata dia.


"Wait...wait.. siapa kata aku yang sebarkan benda nie?"Carl berfikir sejenak.

Setahunya dia datang ke subcompony papanya pagi ini sebab nak jumpa Aiman mengenai hal itu.
Dia tak tuduh pun.Dan tak sebar pun.

Jangan-jangan Nina dengar  perbualan antara dia dengan Aiman.
Sebab pagi tadi Nina ada masuk ke pejabat Aiman sebab nak bagikan fail projek dekat Shah Alam.
Huh memang sah Si Nina mulut becok (bak kat Qistina) nie dengar.


"Kalau kau tak sebar,macamana Nina boleh tahu!Kau memang saja nak pecah belahkan aku dengan Aiman kan?"


"Helllllo Cik Qistinaku sayang.Aku tak tak boleh nak sekat pendengaran orang!And one more thing,jangan main tuduh-tuduh,ok!!!"Carl bersuara tegas seraya berlalu.Sedikit sebanyak hati lelakinya terguris.


Aku terkesima,terkedu dan segala ter lagi la.Sayang?Banyak la kau punya sayang.Isk apa aku merepek nie.
Aku kembali sedar untuk  ke alam realiti.


"Woi sapa nak bayar nie?"aku bertanya kuat.Kalau aku cakap perlahan,nanti karang aku aja yang dengar.


Carl dengan selamba  melambai ke arah belakang tanpa memandangku sambil terus berjalan keluar kafe.Hampeh punya budak!!


Seketika kemudian baru aku perasan yang kebanyakkan mata semuanya memandang ke arah aku.Aku terkedu lagi.
Aku jerit kuat sangat ke tadi?


Dengan selambanya aku senyum ala-ala wanita melayu terakhir.Duduk pun sopan aja.

Disebabkan malu teramat malu tanpa sedar aku menyedut Pineapple coktail milik Carl yang masih tinggal separuh.
Huhhh sejuk tekak.


p/s:jangan lupa komen novel nie ye..komen anda amat bermakna..klu nak bagi idea pun boleh..heheh :-)

28 comments:

ihaaz said...

ingatkn Qis dgn carl...

Anor said...

kalau betullah aiman telah curang
kpd qis, biarlah qis sedar dn dpt
tau kelakuan aiman yg sebenar.
nak carl dgn qis lh....

Shamien said...

fuuh...indirect kiss tu qis oi!!

amira aihara said...

ihazz:sbnarnya mmg hero n heroin dia QISH N CARL....heheh

anor:hehhe..jgn isau..qish mmg untuk carl...

awin:hahha...gtal erk awin nie...hikhik

fallenmoon said...

Aiman curang! Bencinya! I like Carl :D

umi kalsom said...

sambung2...
cepat betull flow story ni ye :)

thanks coz follow my story.

amira aihara said...

hehe..sje je mlas nak melalut2...n mlas nk pkir idea gak 2 yang wat flow cpt 2..hikhik

einaa_akemi said...

QIs dgn Carl ea????...Aiman tu betul ke curang???

amira aihara said...

heheh..2 kna 2ggu carl siasat dlu la,enaa..heee

ruki27 said...

aiman kene curang gak....so, bleh ngan carl <3

amira aihara said...

hhaha...qish memang untuk carl..heee

Nurfazila Suhaide said...

tidak suka aiman..!
semoga kantoi depan2 qistina..hehe..
biar padan muka aiman..

Nurfazila Suhaide said...

tidak suka aiman..
semoga kantoi depan2 Qistina..hehe.
pastu qistina pura2 couple ngan carl bagi panas c aiman...hahay..

.:kiwi:. said...

Nurfazila: STUJU!!!

Amirah: buat mcm tu tau... biar Qistina thu yg Carl nk protect dia je.. bukan suka² nk tpu.. huhu

.:kiwi:. said...

Nurfazila: STUJU!!!

Amirah: buat mcm tu tau... biar Qistina thu yg Carl nk protect dia je.. bukan suka² nk tpu.. huhu

amira aihara said...

wah idea bernas 2...bleh d pertmbangkan..heheh...
tq dear faz n kiwi...muahhhh

WITHOUT A SOUND said...

mintak2 aiman terkantoi ngan qis scra dpn2...huhuhuh

fitrah said...

rasa-rasanya aiman x curang la...hehehe
mungkin perempuan tu kakak dia ke sepupu ke...hhuhuhu

Wild Cherry said...

Sampai hati aiman curang... Tak pe Qish, carl ade...

Wild Cherry said...

Xpe Qish.. Kalo Aiman x nk kt ko, Carl kn ade...

amira aihara said...

fitrah:heeee..kta tngok nnt ye....

wc:betul 2....heeee

sailor said...

=p.....nk jugak cocktail 2...haishhh...gud job!!

amira aihara said...

hahah..teringat cocktail wak2 besday dlu..urmmm yummy...

sailor said...

hahaha....smbg la cpt lolipop 2!!
heheh, tp jgn lpe stdi lak..peacee

Anonymous said...

bez r...nak next n3 leh x...hahaha

Anonymous said...

cepatlah sambung

Anonymous said...

huhu bla nak smbg???? =(

amira aihara said...

hhehehe..tq semua...tpi sory sesgt...skrg tgh busy dgn final year...tpi klu ada idea n mse akan di update nnt... ^_^

♥KliK2♥

♥SAPE YG DAH KLIK BGTAU ye♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥Search This Blog♥