Blogger Templates

♥wElCoMe To My MeLoDy♥

♥da presidentz of my heart♥

Saturday, January 8, 2011

Please Don't Go-Bab 10


Tengku Izzul meneliti fail salah seorang pesakitnya.
‘Kanser otak tahap 3.’Ayat itu diulangnya dalam hati berkali-kali.Seterusnya dia mengeluh perlahan.Kecewa dengan sikap sesetengah pesakit yang ambil ringan dengan  penyakit mereka.Sudah sampai tahap teruk atau sudah tidak sanggup menahan sakit barulah terkocoh-kocoh  mahu berjumpa doktor minta dipulihkan segera.Kadang-kala doctor pula yang akan di persalahkan kalau sesuatu yang buruk berlaku.“Ahh nonsense.Macamana nak pulih cepat kalau penyakit dah teruk,Itupun kalau Allah izinkan.Kalau tak,tunggu ajallah maksudnya.”

Tengku Izzul menghela nafas berat pula.Badannya disandarkan malas ke kerusi.Mahu berehat sebentar  sebelum melawat para pesakitnya sekejap lagi.Namun mindanya masih menumpu pada pesakit itu.Kanser otak yang sudah masuk tahap 3 langsung tidak melembutkan hatinya untuk tinggal di hospital bagi menjalani rawatan rapi.Dan yang paling merisaukan bila pesakitnya itu langsung tak mengkhabarkan tentang penyakitnya kepada keluarga.Katanya tak mahu keluarganya risau.
‘Erm baguslah.Buatlah keputusan macam tu.Agaknya bila dah tak ada kat dunia nie baru nak bagitau family kot.’omelnya geram.
Tengku Izzul bangun.Dia berjalan di sekitar biliknya seolah-olah  menanggung masalah negara kini.Pemandangan luar tingkat di renungnya kosong.Dia menarik nafas dalam-dalam dan menghembus keluar melalui rongga hidungnya.Fail di atas meja di ambil. Stetoskop digantung ke lehernya.Dia menuju ke luar bilik.Ada pesakit yang menunggu untuk diteliti  perkembangnya.


2 comments:

hani said...

nape pndek je n3 kali nie...best...nak lagi..smbg cepat2 yer...!!!!

amira said...

hehe..sje jer wat pndek..n3 dh d smbung..slmt mmbce..

♥KliK2♥

♥SAPE YG DAH KLIK BGTAU ye♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥Search This Blog♥