Blogger Templates

♥wElCoMe To My MeLoDy♥

♥da presidentz of my heart♥

Tuesday, February 22, 2011

Ragam lelaki vs Ragam perempuan??mana 1 pilihan anda.....

As salam semua...
erm korang pernah x terpkir benda alah nie(rujuk tajuk n3..heheh)
x pernah??tp ak penah..dah byak kali pkir..tp xsmpat nak wat n3..
heheh...so memandngkn skrang nie ka goyang kaki n tangan,maka boleh la aku merepek ckit pasal benda alah nie...
ok jom kta ushaaa..

LELAKI

1.  Lpas pnsyarah kta"ok itu sja untuk hari nie"..terus jer diorg cabut nak g kafe..perut pun dh lam buat tarian zapin,nyanyi lagu rock cintan...kawan2??nk ikot pun boleh..xnak ikut sudah..ada ak kesah(itu kta llaki..haha)

2.  Then jalan xtengok kiri knn dah..nmpak jer cafe terus serbu....org ramai ke xramai ke..kfe bkk ke x..diorg redah jer..(bak kta diorg pantang  berundur sebelum ajal..cewahhh)

3.  Pas 2 menonong jer gi tmpat ambik nasi..biasa la kat U nie mknn ptg n mlm jer yang org sllu order.tghari buffet la jawbnya.

4.  Kalu tgok kuantiti nsik dorg 2,rasanya gnung everest pun menagis tgok..
bak kta diorg lgi..."apa kes ambik nasik ciput...harga still sma.."

5.  Lpas 2 mbik lauk plak..2 3 jenis dah la..nak diet la ktakan(padahal pinggn dh penuh..klu mbik byk jenis karang..org pndang senget plak)

6.  Pas 2 gi bayar..mak cik kaunter kta bpe inggit pun diorg cool jer smbil kuarkan duet dgn muka gembira xsudah..(nk kta mahl kang malu plak ngan awekss yang beratur kat blakng...nk kta murah..nnt org cop dia menunjuk2 plak..aisehh..ssh idup dgn mnusia nie..haha)

7.  Lpas byar ofkos la g cari tmpat dudukkan?..takkan nak makan berdri plak kot....
tempat mna yg kosong terus diorg serbu..xkira la bwh kipas ke..tepi mamat indon ke ..semuanya ditanggung halal.

8.  Masa makan plak,diorg jrg cakap...bak kata mereka..nak ikut sunnah nabi...(uishh boleh wat suami nie..)

9.  Dah abis makan ..apa lagi blah la..hahah..takkan diorg nak tunggu smpai dinner kat stu plak kot

PEREMPUAN


1.  Sebelum g kafe keliling 1 klas dlu...kalu boleh nak keliling 1 fak ..nak cari teman makan la ktakan...bak kata diorg sunyi kalau makn sensorang...sunyi ke tak de teman mengumpat ..hahah

2.  Lps 2 g toilet jap..yelah xkkan la nak g kafe dengan muka sememeh..
kna betul2 tudung dlu..touch up ckit....pakai lip gloss ckit...maklumlah kat kafe nnt ramai jejaka2 kacak..haha...
mnalah tau kot2 terjadi adegan 'i langgar u..u langgar i'

3.  Lpas 2 jln lengang-lenggok cari2 kafe yg umphhh...maka terjadilah ayat ini
"Eeeeii ramai org la..jom g kafe len.."
"kafe nie xde orang la... mesti xsedap nie"
"Erkkk kafe nie gulung tikar plak..time2 ak nak mkn la dia gulung tikar.."
tup tup..kafe yang rmai org 2 jgak diorg pilh...ummm

4.  Sampai kat kafe..usha2 tempat dlu..2 3 kli jgak round sbb nk cri tmpat strategik...(cehhh macam nak bukak  kedai doby jer...)

5.  Lpas dh mbik purse n tinggl beg kat meja ...brulah g kat tmpat nsi...(klu bwk beg skli kang de org cilok meja kesyangan diorg plak..haaa mna nak makan???)

6.  Then pilih2 pinggn...4 5 minit jgak la nk pilih pinggan..al maklumlah diorg kan pembersih orgnya...pnggn basah n berminyak x men la...

7.  pas 2 letak nasi...mula2 mbik 1 senduk jer..on diet la 2..
tp bla usha2 blik.."isk sikit bebenor nasi ak..nnt ptang kang lapar plak.."...so tambah la 2 senduk lg..
tetiba plak de kwn tegur.."mak aii ko nk mkan untk bape blan nie"...iskk...susah2..

8.  ok tiba time plih lauk ..smbil tgok2 lauk 2 smpat lagi mengumpat
hari2 lauk sma la...lauk skit la..x banyak pilihan la...aisshhhh...(mask sndri la klu mcm 2...)
mula2 round 1st tgok2 lauk jer...round ke 2 pilih2 lauk...round ke 3 brulah lauk 2 msuk pinggan....
ermm complicated btul...

9.  Then g beratur kat cashier...klu abg cashier hensem ..senyum jer..mahl pun xpe...
klu mak cik cashier ...haaa abis la mk cik 2 kna kutuk blakng klu dia bg mahal...huhu

10.  Pas 2 brulah  diorg g kat meja...

11.  Elok dah dduk jer ,bru perasan air tak mbik lagi..adoiii..g mbik air plak...

12.  Masa nk beli air pun dekat 10 minit sbb duk pkir air pe yg sesuai untuk ari 2....

13.  Sambil mkn 2 xsah kalu x mengumpat cakap pasl orang..minah sebelah bilik la..budak ensem 1 kolej la....kekadang mak cik cleaner yang x bersalah 2 pun boleh msuk dlm list umpatan  bualan diorg..isk3

14.  bila dah abis makan..smbung sembang lgi..maklumlah kelas dah abis....

15.  Elok dah rse dah xde org lagi yang diorg nk mengumpat berbualkn,brulah nak blah...itupun kalau mak cik kafe 2 pandang pelik...


P/s:Harap tiada yg tersa..hnya mgisi msa lpang semata2.....hehe

12 comments:

nub said...

lelaki lagi syok aa kan?
hahaha lariiiiiiiii

amira aihara said...

hahah..lariiii la...

Mra Mastura said...

eh eh eh asal cam betul? hahax. XD

rayne rawt rawt said...

eh ehh... disebabkan aku lelaki.. macam aku ikut je semua.. betol la

amira aihara said...

mra:hahha..yg permpuan 2 sya sure..hahha..

Rayne:yg llaki pun btul kan..heheh

Seorg wanita... said...

Of course akak pilih ragam perempuanlah... org lelaki memang takde perasaan, bila decide nak g makan, g makan takde pikir lain2..sorang2 boleh ngadap makanan dlm pinggan sampai abis, cuba org pompuan, tak sanggup makan sorang2... org pompuan mmg pikir panjang.. semua sudut kita pikir.. almaklumlah kita kan makhluk Allah yg special...byk perkara kena jaga dan ambil kira... kan Amira kan...?

amira aihara said...

a'ah betul 2 akak..prmpuan nie dia fkir terkedepn ckit,pe akn jadi la,risiko la..n mcm2 lagi..hehhe

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

hahahahaha~
sb tu pompuan ade 9 nafsu..byk benda dia nak buat dlm satu masa..walhal hajat nak gi mkn aje..mcm2 leh tjadi mase tu..hehehe~

yang comel,
Khumaera Ismail

amira aihara said...

haha betul3x...

Atikah said...

betul2...mcm real jew.Pengalaman sendiri ke??hu..hu..

amira aihara said...

hehe..ada skit2 la ....

k e y r i said...

bhahahaha, due2 klakau!

♥KliK2♥

♥SAPE YG DAH KLIK BGTAU ye♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥Search This Blog♥