Blogger Templates

♥wElCoMe To My MeLoDy♥

♥da presidentz of my heart♥

Friday, January 21, 2011

Lelaki tak suka perempuan pakai shawl???

As salam...

kalau patung nie tak suka sila bgaitau sya..sya boleh remove..hehhe
(gurau jer)

vs




erm mesti sume terujakan bila sebut pasal shawl nie???hheeh betul ke teruja???

Ok straight to da titik...

tadi aku n kawan Geo g la jenjalan kat Pusanika UKM....
Aku tgok Pusanika UKM nie dah macam pasar siang dah gayanya...
Macam2 ada....
tambah2 shawl..uhhh xyah cakap la..bertempet sana sini..
ada shawl la,shall we la,shallow la..sume ada...hahha
xkurang jugak ngan tudung bawal,tudung tenggiri,tudung keli dan segala tudung lain..
(ok jika aku melalut lagi sila lempang aku)

lepas tu aku pun g la belek2 inner tudung..biasa la esk nk kuar terus bli inner tudung baru..ahahha
waktu aku tgah belek2 tu tetiba...jeng...jeng...jeng
(nervos x??)
tetiba aku terdengar ada mamat nie cakap kat kawan perempuan dia

mamat:wehhh ko takyah la duk tengok shawl bagai..baek ko g belek tudung bawal 2...ak tak  suka sngat perempuan pkai shawl nie...

minah:(terdiam dan terus berlalu...)

so....
kesimpulannya apa yang korang boleh cakap???

sekian...

31 comments:

kami yang berkata-kata said...

bukan tak suka. kaum lelaki rindukan cara pemakaian tudung dulu2. haha. simple and easy. dah ramai sngt la pakai shawl. jd mcm typical plk.

visit us at : http://mengata.blogspot.com/

Syed Hilmi Syed Yahya said...

mamat 2 ckp x bertapis.....nk tegur pown biar ar ade adab...mcm syed,syed x ksah pompuann nk pakai ape,,yg penting,menutup aurat,,,,

amira said...

@kami yang berkata-kata biasa la skrg musim shawl..lme2 nnti rsenya org start pkai bwal balik...

amira said...

@Syed Hilmi Syed Yahyansib bek la perempuan 2 kwan dia..klu makwe dia msti dh lme clash..tp kwan2 pun llaki kna la tegur dgn berhemah..sbb perempuan nie lagi snang terma teguran yang bersift lembut...

fya zainal said...

tudung bawal susa nk pakai kembang sana sini kena seterika 24h..nak senag sy pakai shawl saja boleh?? hehehhe

Lyeanna Wana said...

tudung bawal kan tutp dade..
shawl ne bergantong kpd pemakainye nk tutup dade ke x..tp pompuan ne biasela, kang pkai tdung bawal je dikate ketinggalan pulak..(lelaki banyak songeh)

qillah93 said...

alah, lawa jek pakai shawl. even aku tak reti kan? asalkan menutup aurat. dada tuh laa penting. ^^
memang, laki byak mulut.
peace!

nub said...

tudung ikan pari ada x? hihih

amira said...

@fya zainalhahah..alasan d trima...

Miss Ran said...

saya suka pakai shwl..janji tak jarang, tak pendek

lagipon kalo pakai bawal still ley nmpk leher kalau jarang

mujur org tu nk pakai tdung. Ye tak?

PENDAPAT SAHAJA

amira said...

@Lyeanna Wanahahah..nnt nk try pkai bawal tp wat gaya mcm shawl..heheh ok x??x ktnggalan zaman kan???

amira said...

@qillah93haha..a'ah asal kta tutup aurat sepenuhnya..

amira said...

@nubhahha..try search kat google..mesti ada...

Chuck Revenge said...

janji tutup aurat sudah. :) following u.

lavender harum wangi said...

my bf kata, kalau nak tutup rambut, jangan pakai shawl. pakai tudung, dia xselesa tgk berbelit2 kat kepala. nmpak mcm tercekik :)

amira said...

@Chuck Revengetq dear..heheh

amira said...

@lavender harum wangihaha...bgus erk bf awk..eheeh

Syafiq Rosli said...

ini kena bergantung pada kesesuaian pemakaian lah..

Syafiq Rosli said...

ini kena bergantung pada kesesuaian pemakaian lah..

amira said...

@Syafiq Rosli a'ah betul..asalkan x menjolok mta..pkai shawl ke bawal xkesah..

Encik Luncai said...

xkesah la pakal tudung bawal ke shawl ke.yang penting tutup aurat..kepala tutup tapi pakai bj lengan pendek..yg tu selalu kena sound ngan luncai..hehe

Mra Mastura said...

hehe.. shawl lawa jugak.. tdg biasa pn.. =)

tapi atleast still jage pemakaian yang betul.. pakai shawl or tdg, but tutuplah apa yang patut.. bagi saya lah..saya free hair tp sy suka kawan2 saya pakai tdg betul2.. =)

Anonymous said...

bes plak bila bce entry u ni..
yup skrg ni mcm2 segala bagai shawl de.. siap kwn aku leh ckp shawal yg de batu kat bwah 2, "2 kalu buat libas anak ko pn leh"
peh cam2 trend skrg..
asal menutup aurat kira da alhamdulliah la kn..
-kaMI-

Anonymous said...

Waalaikumussalam...actually..kalau betul la seorg perempuan tue nak pakai shawl..at least cubalah gayakan dengan cara menutup dada..sapa kata wanita tkleh berfesyen..cuma biarlah kene pada hukumnya...Bukan tkleh wat shawl yg bahagian depan tue panjang sikit..tk susah pun...cuma NAK n TAKNAK jerk...

-Saya perempuan-

amira said...

@Encik Luncaikbykn perempuan lbh pentng rmbaut sbgai aurat..tp xingat bhwa lengan pun aurat jgak..hehe..peace sume

amira said...

@Mra Mastura heheh..kalau kna cara pemakaian islam,xkesah tudng bwal ke shawl ke..

amira said...

@Anonymous tq dear..wat n3 nie pun sbb terdngar perbualn mamat kt ats 2...

amira said...

@Anonymous erm betul2...shawl pun leh wat jdi labuh..bukan tudung biasa jer...

nuRIna said...

sbnarnya llki tue tgah cover awek dy, sbb awek dy nk beli shawl tue.. sbb tue xbg kwn dy beli.. ahakssssssss.. (klau ak trpesong, sila paksa ak catwalk.. hehehe)

amira said...

@nuRIna sila catwalk sekrng...hahhaha

Pakcik_Pening said...

haha setuju ngn mamat tu. tudung bawal lagi cantik.anywy terpulng kpd citarase indvdu tu sndiri hehe

♥KliK2♥

♥SAPE YG DAH KLIK BGTAU ye♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥Search This Blog♥