Blogger Templates

♥wElCoMe To My MeLoDy♥

♥da presidentz of my heart♥

Monday, January 10, 2011

Panggilan Cinta Kedua:Bab Akhir


“Assalamualaikum sayang.”sapanya sambil berjalan menuju ke arahku yang sedang berehat di gazebo.

Pipiku diciumnya mesra.
“Walaikummusalam papa.”Balasku penuh makna seraya menyalami dan mencium tangannya.

Harap dia mengerti.Fakrul jadi pelik dengan pengucapanku.Dikerlingnya aku disebelah dengan dahi berkerut.Aku buat tak tahu saja sambil mataku masih leka memberi makan ikan dalam kolam buatan di tepi gazebo.

“It’s there something that I don’t know,dear.”Soalnya dengan pandang yang sukar aku tafsir.

“Abang rasa?”ujiku.

"Erm..entah la..Apa kata Lia jer yang bagitau?Kan senang.Tak payah abang nak pikir-pikir."

"Ala tak best la macam tu.Abang teka la."Aku cuba memancing Fakrul dengan lunak suaraku.

Fakrul pandang aku dengan pandangan yang aku sendiri tak mengerti.Kening sebelah kirinya diangkat sambil jari-jemarinya mengosok dagu.Bagaikan sedang memikir masalah dunia saja.

“Liaaaa…”Fakrul mula bersuara dengan senyuman 'jahatnya'.Tangannya sudah mula mengeletek pinggangku.Penat aku ketawa dengan perbuatannya itu.Tanganku pula sibuk menepis tangannya.

“Ok ok,Lia bagitau.”Aku mengalah akhir.

Lama juga aku mengambil masa untuk bertenang sebelum  mambuka mulut.Sesekali aku jelling tangan Fakrul yang masih tersenyum menggoda.Takut juga kalau dia menggeletekku lagi.

“Erm ..Lia….”kataku tersekat-sekat.

“Lia…?”pintasnya.

“Erm….”

“Erm…?”pintasnya lagi.

“Lia pregnant!”ujarku pantas.

Sepantas kelajuan cahaya agaknya.Fakrul terkejut walaupun rasanya dia sudah mengagak perkara tersebut.Seketika kemudian dia meloncat gembira di laman.Aku tergelak dengan reaksi bakal papa itu.Haishh..macam-macam.
Dia kemudiannya datang mendekatiku.Tangannya erat memelukku.

“Dah berapa bulan sayang?”bisiknya di telinggaku.

“Nak masuk 2 bulan baru.”

“Dah kena buat preparation ni.”Ujarnya lagi sambil meleraikan pelukan.

Kini dia melandingkan kepalanya diribaan aku sambil berbaring menghadapku.Aku ketawa dengan reaksinya yang bagaikan kanak-kanak yang ingin dimanja.

‘Aku bersyukur  Ya Allah atas kebahagiaan ini.Kau pimpinlah cinta kami seiring dengan jalan-Mu.’

~the end~

p/s:tamat suda novel mini nie..harap korag sume suke..heheh

5 comments:

.:kiwi:. said...

Fakrul tu sweet la... huhu.. best, cme part ending ni rse cam kejap sangat jer... tp overall, nice... ^^

sorrylah eh. bru dapat membaca cerita² kt blog ni hri ni.

amira said...

@.:kiwi:.hehe..tq dear..insyallah kalau de masa nnt sya wat special n3..

.:kiwi:. said...

hoho... pasti akn membacanya! ^^

teruskan perjuangan anda dalam bidang ini ya. ;]

amira said...

trma kasih....
slagi ada idea yg mencurah2 pasti akan dtruskan perjuangan..
same goes 2 u...heheh

Anonymous said...

weeiii .. suwet gillerrr ....

-Ema G

♥KliK2♥

♥SAPE YG DAH KLIK BGTAU ye♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥Search This Blog♥